Corona, a neverending story

Dag Kwinters,

Afgelopen maandag is er weer bestuursoverleg geweest. Richard (ook de bedenker van het nieuwe wachtwoord voor onze site) heeft het bestuur trouwens omgedoopt tot KOMT (Kwint Outbreak Management Team). Heel goed gekozen, want op dit moment is het gezegde ‘KOMT tijd, KOMT raad’ wel heel erg van toepassing.

Graag zouden we het volgende met jullie willen delen:

Samen zingen
Hoe krijgen we het voor elkaar om de Kwintleden te blijven motiveren om te oefenen en om het samen zingen, de belangrijkste reden van onze verbondenheid, te behouden? Dit houdt ons momenteel, net zoals heel veel andere zanggroepen, veel bezig.
In dit kader, hierbij natuurlijk zoveel mogelijk rekening houdend met RIVM-richtlijnen en alle overige bepalingen, ben je op zoek naar mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Zo is het idee ontstaan om eens bij de leden na te gaan of er voldoende animo is om in kleine groepen, op basis van vrijwilligheid en in de buitenlucht, de draad binnen enkele weken weer op te pakken.                                                                                                                       Tijdens het polsen is, o.a. met dank aan de inbreng van enkele leden, al snel gebleken, dat we ‘binnen enkele weken’ wel kunnen vergeten. Ook de landelijke berichtgeving omtrent besmetting door het Coronavirus via aerosols bij het samen zingen, is hiervoor voldoende aanleiding.
Gelukkig wordt op dit moment door overkoepelende koororganisaties, in samenwerking met het RIVM en enkele universiteiten onderzoek gedaan om te komen tot een protocol voor alle koren in Nederland
Dus we blijven vol goede moed. We volgen de ontwikkelingen, blijven zoeken naar mogelijkheden en houden jullie op de hoogte.
Goede ideeën zijn natuurlijk van harte welkom.

Balans stemgroepen
Op dit moment is er sprake van een onevenwichtige balans (vooral qua aantallen) tussen de verschillende stemgroepen. Bart-Jan gaat in overleg met Rudy kijken of hier op korte termijn iets aan kan worden gedaan.

Gebroken liefde
Is op dit moment een groot vraagteken. Alles ligt stil. We gaan voorlopig uit van de nieuwe planning, maar zoals met zoveel dingen weten we niet wat de toekomst (met name de 1,5 meter) gaat brengen. Ook ideeën hieromtrent zijn van harte welkom.

Jaarvergadering
Ook Kwint gaat met de tijd mee. We gaan een poging wagen om de jaarvergadering op donderdag 28 mei digitaal plaats te laten vinden. De jaarvergadering vangt aan om 20.00 uur. Je krijgt hierover te zijner tijd meer informatie.

Optredens
Over optredens in het najaar kan nog steeds weinig over worden gezegd. De vooruitzichten worden er in ieder geval niet beter op.

Jaarfeest Kwint
Ook vrijdag 5 juni én vrijdag 21 augustus komen helaas te vervallen. Een nieuwe datum wordt door de feestcommissie pas geprikt, als er meer zekerheid/duidelijkheid is over het überhaupt door kunnen gaan van het jaarfeest.

Kwint-logo
Selma (onze huis-/grafisch vormgever) gaat in overleg met de PR-commissie aan de slag met het maken van een (nieuw) logo voor o.a. de (nieuwe) website. Hierbij is de insteek om het logo zo te maken dat bij elke grote voorstelling een aanpassing in kleur(en) mogelijk is,. Hierdoor kun je zorgen voor een passende uitstraling met behoudt van lay-out.

Smoelenboek
Op verzoek van Anke heeft Bart-Jan een smoelenboek gemaakt.  Dit wordt in het ledengedeelte van de site opgenomen. Is dus alleen bedoeld voor intern gebruik en niet zichtbaar anderen. Er is even overwogen om te gaan werken met twee versies: met en zonder mondkapje.

 

 

Smoelenboek

Hallo Kwinters,

Speciaal voor Anke heb ik  een smoelenboek gemaakt. Ik heb her en der foto’s van jullie opgesnord en ze in een document gezet. Mocht je een andere foto in het smoelenboek willen hebben dan kun je hem naar mij toesturen dan pas ik het bestand aan. Je vind het hier : Smoelenboek . Het document is voor intern gebruik en dus niet zichtbaar voor de buitenwereld.

Groeten,

Bart-Jan