Productie | Rudy

????????? | Wat doe je als corona het repeteren verstoort? Je repeteert buiten telkens met de helft van het koor of minder op anderhalve meter of meer. Of je repeteert moeizaam online met ruis, kraken en plotseling hard piepen. Of je repeteert regelmatig helemaal niet.

En als je dan weer op de vertrouwde manier bij elkaar komt, merk je dat het anders klinkt, dat er iets is gebeurd met de koorklank, dat dat wat je zorgvuldig in honderden repetities had opgebouwd een stuk verdwenen is.

We zijn gelukkig op de weg terug. En naarmate de première nadert, wordt het koor fanatieker. Een uitdaging om dit samen te doen.

Als beloning mag ik steeds vaker goedkeurend luisteren naar de voortgang, en komen ook de kippevelmomenten weer terug. Gelukkig maar. Daar doe ik het voor!

Rudy Pijfers
Dirigent en artistiek leider

Van de kledingcommissie

Experiment! Na een brainstorming met Brita hebben we een eerste idee uitgewerkt voor de voorstelling.

We willen beginnen in grijstinten en er gedurende de voorstelling accessoires in felle kleuren aan toevoegen. Daarom de vraag: Willen jullie in de vakantieperiode eens in je eigen kleerkast of in die van je vriendin/vriend, dochter/zoon, familie zoeken naar een grijze outfit?

We denken aan verschillende materialen: linnen, katoen, zo min mogelijk jeans, evt. met streepjes of ruitjes. Als je toch voor jeans gaat, dan geen skinny jeans, geen extreme wassing of scheuren. Het zou ook fijn zijn als er verschillende colberts, jasjes, vestjes bij zitten (liefst wat oversized). Geen jurken of rokken, maar liefst een wat stoere uitstraling. Het is wel de bedoeling dat het helemaal in grijstinten wordt. Dus geen wit of andere kleur t-shirts eronder. De schoenen mogen grijs of zwart zijn.

Brita heeft in Den Bosch een adres (Hinthamerstraat) waar je voor € 7,50 een linnen broek kunt kopen (zie foto). Dit is tot maat 44 en loopt tot 1 augustus.  Je zou ook eens bij kringloopwinkels kunnen kijken. Daar koop je voor een habbekrats nog erg leuke dingen. Bv. de Leger des Heils winkel in de WiIlem II straat in Tilburg.

Wij zouden het fijn vinden als jullie deze kleding op de repetitie van 15 september aan hebben. Heb je meerdere items? Breng ze aub mee, dan kan een ander er misschien zijn/haar voordeel mee doen.

Ga nog geen dure items kopen, want misschien wordt het plan nog gewijzigd. 

Dan hebben wij nog een verzoek. We zijn op zoek naar een pak voor de patserige locoloco. Kun jij aan een (fel) gekleurd of wit pak komen (broekmaat 32/34, gilette 50, colbert 50), laat het ons dan weten (geen carnavalspak).

Succes met het verzamelen!
Groetjes Ine, Corrie, Nancy