Van de kledingcommissie

Daar zijn we weer!
Fijn dat we redelijk wat respons hebben bekregen op onze laatste oproep! Voorlopig kunnen we vooruit met de gekleurde materialen.

Komende maandag hebben we de eerste bijeenkomst met de baritons. We zijn benieuwd wat zij meebrengen aan grijze kledingstukken. Samen zullen we kijken of e.e.a. nog wat aanvulling behoeft en wie daar voor gaat zorgen. Daarna bekijken we welke gekleurde items we aan deze outfit toe gaan voegen.  We gaan daarbij uit van wat we al hebben, bespreken we wat diegene zelf in die kleur toe kan voegen en noteren wat er evt. nog gemaakt moet worden.

Vanaf 7 december willen we ook de andere leden uit gaan nodigen om bij zo’n avond aanwezig te zijn. We gaan steeds met een groepje van max 8 leden aan de slag (los van de stemgroep). Dus zorg dat je voor die tijd je grijze basisspullen gevonden hebt. Wil je zelf al wat pimpen aan de grijze outfit, ga je gang. Heb je hulp of ideeën nodig, geef dat dan op die avond aan. Je kunt je nu al opgeven voor 7 december. De overige data volgen later en zullen op andere avonden zijn.

We hopen zo een overzicht te krijgen van wat er nog gemaakt moet worden. Gelukkig hebben enkele leden al aangegeven dat ze daarin best een handje willen helpen. We hebben nu voldoende materialen en voorbeelden om daarmee aan de slag te gaan. Dus kunnen we in het nieuwe jaar beginnen aan de afronding. En dat is ook wel nodig, want in februari zullen we nog in de doorloop moeten gaan oefenen, wanneer welke spullen toegevoegd kunnen gaan worden.  

Gr Ine, Corrie en Nancy

Van de kledingcommissie

Hallo Kwinters,

Omdat wij toch wel een beetje teleurgesteld zijn, dat er zo weinig reacties zijn gekomen op onze oproep om te komen knutselen en om gekleurde spullen te verzamelen, willen wij jullie een inkijkje geven in onze activiteiten.

Wij hebben al hard gewerkt, dat zullen we zo met enkele foto’s laten zien.  Als er voor ieder lid minstens drie verschillende gekleurde items moeten zijn, dan hebben we over de honderd items nodig. Dit kunnen wij niet alleen! 

Nancy is een aantal weken uit de running i.v.m. een operatie, de decembermaand dient zich aan en dan zitten we alweer in januari. Geen tijd te verliezen dus.

Een Kwinter gaat aan zijn/haar kleding minstens drie accessoires toevoegen in één kleur. Deze accessoires moeten wel wat groffer en opvallender zijn dan bv. een ring of oorbellen (deze kunnen later nog wel toegevoegd worden). Een gekleurd shirt onder een grijs jasje of vest is wel prima. Het is niet de bedoeling dat we bv. een rood jasje aantrekken of een blauwe broek, dat is te veel.

Enkele voorbeelden van dingen die we tot nu toe gemaakt hebben van spullen van de kringloop, restjes lintgaren, etc.


kanten befje, elleboogstukken

en rode panty (broek oprollen)
ketting gemaakt van reepjes stof
en houten kralen
stropdas en beenwarmers

polsbandjes, ketting

en lange oorbel of broche

riem, panty en bloem

riem en ketting

Zoals jullie aan de voorbeelden zien, kunnen dat ook prima kant en klare materialen zijn. Daarom willen we jullie nogmaals oproepen om eens in je kast te duiken en te zoeken naar gekleurde schoenen, veters, sokken, brillen, haarbanden, riemen, beenwarmers (maar ook truien waarvan we beenwarmers kunnen maken), stropdassen, t-shirts, hoeden/petten, handschoenen (waarvan een gedeelte van de vingers eraf mogen), nagellak, etc. etc.  Dit alles in een uni kleur. Voor jullie een kleine moeite en voor ons een grote zorg minder. Heb je iets gevonden, dan kun je daar een foto van maken en aan een van de leden van de kledingcommissie sturen.

Over een paar weken zullen we steeds een stemgroep uitnodigen om te zien wat ze inmiddels aan grijze kleding vergaard hebben en wat we evt. al kunnen verdelen van de gekleurde items.

We kunnen het alleen samen voor elkaar krijgen.
Alvast bedankt voor jullie inzet!

Groetjes, Ine, Corrie, Nancy

Productie | Brita

????????? | Wat voor mij het ?????????? leuk maakt, is zo een club als Kwint. De betrokkenheid, drive van mensen is enorm. We delen samen allemaal dezelfde passie namelijk: “Muziek”. Hoe mooi is dat!

Kwint is voor mij een koor wat uitdagingen wil aangaan, een gezelschap wat openstaat voor vernieuwingen, geen standaard koornummers in hun repertoire wil hebben… eigenschappen, die voor mij als regisseur belangrijk en uitdagend zijn. Door de veelzijdigheid van de Kwinters verrassen we het publiek nu ook weer met de nieuwe uitvoering. En wat de zang betreft; voor elke muzikale smaak is er wel iets te vinden in deze voorstelling.

Een productie voor mij als ????????? is geslaagd als ik de individuele en gezamenlijke kwaliteiten goed heb ingezet en de groep geloofwaardig op het toneel laat presteren. Stralen de koorleden, dan geldt dat ook voor de toeschouwers. Dat geeft mij een enorm positief gevoel.

Ik kan nog niets verklappen over de inhoud, maar ik zie jullie graag bij de nieuwe voorstelling van Kwint.

?????

Van de kledingcommissie

Weer een mailtje vanuit de kledingcommissie.
Hopelijk zijn jullie van de eerste schrik bekomen na het zien van de vlog!

Zoals wij daar beloofden, komt er al snel een knutselmoment. We bekijken dan samen wat we met de door jullie meegebrachte spullen kunnen doen. Het hoeft allemaal niet zo heftig te zijn als in het filmpje, maar we willen er wel een theatrale, nonchalante draai aan geven.

Kun je dit zelf (zie bv broek Renske) dan vinden wij dat heel fijn. Heb je wat hulp of ideetjes nodig, dan ben je van harte welkom op dinsdagmiddag 11 oktober om 14.00u bij Nancy. Laat het a.u.b. even in een appje weten als je die middag met ons mee wilt doen. Er volgen later nog meer momenten.

We vroegen in het filmpje en in de mail ook om gekleurde items, we hebben hierop helaas nog maar één reactie gekregen. Lees nog eens na wat we kunnen gebruiken en geef het bij een van de commissieleden af of breng het mee naar de repetitie. Dan kunnen wij ook verder met onze voorbereidingen.

Bij deze mail vind je foto’s van grijze items die we over hebben en graag uit willen lenen. Klik hier om deze te bekijken.
Heb jij interesse in een van deze items, laat het dan even weten. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Groetjes Corrie, Ine, Nancy