Corona bij Kwint

Lieve Kwinters,

Even een reactie van ons op de coronabesmettingen van enkele leden. In de nieuwsbrief van afgelopen zondag hebben we er al aandacht aan besteed, maar we begrijpen de onrust, die mogelijk is ontstaan door de meerdere besmettingen die daarna volgden. We hebben er als bestuur dan ook met elkaar over gesproken.

In de vorige coronagolven volgden we de landelijke maatregelen, aangevuld met de richtlijnen van Koornetwerk. Op dit moment zijn noch landelijk, noch in de korenwereld maatregelen van toepassing. Gezien de meldingen in de app denken wij dat onze leden zich goed bewust zijn van wat van hen verwacht wordt bij een besmetting. Er wordt verantwoordelijkheid genomen door het in de app te melden en de repetitie niet fysiek bij te wonen. Als bestuur zijn wij daar trots op!

Als Kwinters kunnen we bijdragen door echt thuis te blijven bij klachten. Regelmatig blijkt de huidige variant na enkele dagen ‘negatief’ toch om te slaan naar ‘positief’. Opletten geblazen dus!
Je kunt de repetitie via Teams bijwonen in geval van klachten of uit zelfbescherming. Meld je hiervoor bij Gerda via een privéberichtje. 

Het kabinet streeft ernaar om in een volgende golf de samenleving open te houden. We hopen dat zij daarin gaan slagen en zullen de informatie op de voet volgen. Mocht het nodig blijken, dan zullen we de aangescherpte maatregelen overnemen.

De maatregelen voor dit moment: bij klachten, doe een zelftest en/of laat je testen bij de GGD. Ben je getest met klachten dan duurt de isolatie maximaal 10 dagen, geteld vanaf de datum dat je klachten kreeg. Je mag eerder uit isolatie als het minimaal 5 dagen geleden is dat je klachten (koorts, hoesten, keelpijn en neusverkouden)  kreeg én 24 uur geen klachten meer hebt. Voor meer informatie over quarantaine en isolatie: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/quarantaine-en-isolatie

Wil je er met ons over in gesprek, dan horen we dat natuurlijk graag.
Stay safe en zorg voor elkaar!

Lieve groetjes van het bestuur

Gitarist

Hoi allemaal, helaas heeft Michiel Reinders zich teruggetrokken als bandlid. Hij verwacht in de maanden voorafgaand aan de shows zijn 3e kind. Ze hebben al 2 kleine koters en hij kan het dan niet meer combineren met bandrepetities, repetities met het koor en 2 weekenden optredens en natuurlijk nog en drukke baan. Een begrijpelijke beslissing van hem maar voor ons wel erg jammer, we hadden hem er graag weer bij gehad. Betekent wel dat we op zoek moeten naar een nieuwe gitarist. Weet je iemand die het kan en graag met ons zou willen optreden ? Meld dat dan even bij Bart-Jan. We willen vóór de zomervakantie graag een vervanger hebben omdat in het najaar de bandrepetities moeten gaan starten. Dus : laat het weten !

Productie | Bart-Jan

????????? | ???? ?????? ???? ????? ?? ???? ?????? ???? ???

In 2018, Kwint zat volop in de voorbereiding van de theatervoorstelling A Theatre of Rock, werd door een groepje enthousiastelingen alweer nagedacht over de volgende productie. Met in het achterhoofd dat Kwint het publiek iedere productie iets nieuws wil voorschotelen, viel de keuze op …… (kom maar kijken in 2023 ?).

Het idee moest worden uitgewerkt in een heus script. Mij werd gevraagd of ik het script wilde schrijven. Ik moest er even over nadenken (het was voor mij tenslotte de eerste keer), maar ik ben ervoor gaan zitten. Met in mijn achterhoofd TV-programma’s als “Andere Tijden” en “De Kunstdetective” ben ik aan het verhaal begonnen.

Na wat research over “hoe schrijf ik een verhaal” en nadat ik wat inhoudelijke zaken had nagezocht heb ik de eerste versie geschreven. Het was natuurlijk veel te lang en met veel te veel details die volstrekt niet bruikbaar waren voor een script, maar de basis lag er, hoera !

Daarna de volgende stap: het verhaal omzetten naar een werkbaar formaat voor de voorstelling. Gekoppeld aan sfeer, en het aantal liedjes op zo’n manier dat de muziekcommissie, regisseur en artistiek leider ermee aan de slag konden.

We zijn nu al een heel eind op scheut met onze voorbereidingen en gelukkig: het verhaal staat nog steeds!! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat in maart en april 2023!

Bart-Jan Valk

Informatie Rotjekoor

Beste allemaal,

Hierbij alle informatie voor Rotjekoor 18 juni. Neem het goed door. Tot nu toe waren er steeds nog wijzigingen dus alles onder voorbehoud. Mocht er nu nog iets veranderen dan horen jullie dat tijdig.
Het wordt druk in Rotterdam. Zoals jullie misschien weten, wordt op zaterdag 18 juni ook de Roze Zaterdag georganiseerd in Rotterdam.

Maar voor ons van belang:
Kwint Rotjekoor 

Auto verdeling: 
Christel: Marga, Mascha, Hannie 
Gonnie: Annemarie, Riet, Henny 
Marieke S: Leontine, Claudia M, Dianne G. 
Dianne A: Monique, Gerda, Nelly, Jolanda 
Eddie: Nancy, Ine, Richard 
Renske: Bart-Jan , Jeroen, Joep 
Caroline: Marieke, Rudy,  

Wij adviseren om te parkeren bij P+R  Kralingse Zoom. P+R Kralingse Zoom | Rotterdam.nl Daarvoor hoef je het centrum niet in te rijden. Parkeren is gratis als je met het OV verder naar het centrum reist. Elke 3 minuten komt er een metro/tram, het is 11 minuten naar de Coolsingel. Uiteraard ben je vrij om te parkeren waar je wilt. 

Planning in Rotterdam 

Aanwezig: 
1e optreden is om 13.30u, in de Doopsgezinde kerk, aanwezig: 12.45u
2e optreden, Binnenwegplein, om 15.30u.; aanwezig: horen we na het eerste optreden 

Plattegrond, optreedschema, locaties en programma: zie bijlagen.

Kosten van het rijden deel je onderling met elkaar.
Advies reiskosten met de auto: Vanuit Loon op Zand ongeveer 12 euro enkele reis.  

Na ons laatste optreden gaan we direct naar Loon op Zand waar de afterparty zal zijn.
Herinnering: Geef je op bij Annemarie of Gonnie. Voor 10 juni !!

Gr van de PG
Christel, Claudia vd H, Leontine en Caroline

Oproep broekmaat

Beste leden,

In overleg met Brita willen wij proberen om voor het nieuwe project, een bepaald soort broek voor iedereen aan te kopen. Hiervoor hebben we wel jullie broekmaat nodig.Omdat het over een tijdelijke aanbieding gaat, willen we dat voor het weekend weten.

Stuur jouw gegevens a.u.b. naar nancysnoeren@home.nl 

Wij zijn ook op zoek naar drie zwarte lederen jacks M, twee stuks XL of drie zwarte bomberjacks in die maten.
Heb jij iets liggen, laat het ons weten. Als het geen zwarte bomberjack is, is dat ook goed als we het mogen verven.

Bedankt voor jullie medewerking.